25 Oct 2017

Cetak | Print | Kalendar Islam 2018 | Kalendar Arab 2018

Ni dah nak masuk hujung tahun 2017...Apalagi kawan-kawan segera tempah Kalender dinding / meja Islam 2018 dengan kami segera! Kami menjadi pelopor kepada industri percetakan dengan mencetuskan suatu "Revolusi Kalendar Islam 2018" dengan bertujuan mendidik & menghiburkan masyarakat. Sekaligus menjadikan masyarakat yang akhirnya menjadi "Baldatun Toyyibatun Warabbun Ghafur" - Negara yang aman makmur dan mendapat keampunan Tuhan (Saba: 15)

Sering terjadi pelanggan memikirkan nilai yang "MURAH" untuk sesuatu yang sangat mahalnya untuk menjadikan masyarakat yang berilmu sedikit sebanyak menjadi saham kami di sisi Tuhan dengan tercetusnya "Kalendar Islam / Arab 2018" ini.


Kalendar Islam 2018


Anda membelinya pun mendapat saham dalam mempromosikan Kalendar Islam yang bukan sahaja menjadi rujukan bulan "Qamariahnya" sahaja bahkan dengan nilaian ilmu yang disampaikan kepada pelanggan (masyarakat). Rujuk link berikut untuk tempahan www.kalender2016.com.my



Perbezaan antara Kalendar Islam 2018 ReadyContent & Custom Content :

Kalendar Islam 2018 / Kalendar Hijrah 2018 (Custom Content) :
  • Kemasan Staplernya disembunyikan
  • Ada bulan-bulan Islam (Qamariah)
  • Koleksi Hadis
  • Kisah 4 Sahabat utama setelah menjadi khalifah 
  • Madah Mursyidku - (Tauhid, Feqah & Tasawuf)
  • Cuti Sekolah & Cuti Umum
  • Eye catchy untuk memudahkan pelanggan melihat hari-hari penting
  • Saiz yang ditawarkan adalah Extra Large


Versus (VS)

Kalendar Islam (ReadyContent) 2018 / Kalendar Islamik / Kalendar Arab / Kalendar Hijrah 2018 / Islamic Solat Calendar 2018 :

  • Cuti Sekolah & Cuti Umum (Rujukan Jab Perdana Menteri
  • Waktu Solat yang SAH digunapakai untuk setiap hari Jumaat pada setiap minggu sahaja bagi bandar-bandar utama Seluruh Malaysia. Nak pukul rata guna waktu solat tu untuk setiap hari tidak dibenarkan kerana waktu solat setiap hari terdapat perbezaan waktu antara harinya.
  • Kemasan Staplernya disembunyikan
  • Terdapat dalam 5 saiz variasi - Mini, Small, Medium, Large & Extra Large

Pilihan di tangan pembeli /pelanggan nak yang murah sila pilih ReadyContent dengan MOQ 100unit . Jika Tuan/Puan memilih CustomContent Tuan/Puan akan mendapat saham dalam penyebaran ilmu kepada masyarakat sekaligus. Di dalam kita menyebut-yebut nama mereka (orang-orang Soleh / Tuhan) pun menjadi sebab diturunkannya Rahmat Allah Ta’ala kepada kita. Sayidina Umar Al-Khatab merupakan orang yang memperkenalkan "Kalender Hijrah" ini. Mana mungkin orang-orang besar Tuhan dilupakan begitu sahaja. Menyelami kehidupan mereka membuatkan hati atau rohani dikita seperti dicas semula. Benarlah pendidikan rohani itu rapat dengan insaniah manusia. Islam yang diamalkan dan diperjuangkan oleh merekalah, maka kita semua dapat menerima nikmat Iman & Islam. 

Ayuh promosikan perniagaan Tuan/Puan disamping membina branding dan dikenali pelanggan beserta mendapatkan ilmu. Pelaburan hanya setahun sekali. Jadikan Kalendar Islam 2018 sebagai alternatif kepada kalendar yang digunapakai sekarang. Penentuan seseorang itu baligh di dalam Islam juga dinilai berdasarkan bulan Qamariah bukan Syamsiah (Masihi).   Ayuh kita menjadi bangsa yang berilmu sekarang. Pilihan di tangan anda! Anda putuskan...




Read more…

18 Sep 2017

Cetakan Islamic Solat Calendar 2018 (Kalender Dinding Islamik 2018) / Racing Horse Calendar (Kalender Dinding Kuda 2018) Custom Made

Cetakan Islamic Solat Calendar 2018 (Kalender Dinding Islamik 2018) / Racing Horse Calendar (Kalender Dinding Kuda 2018) Custom Made sememangnya lumrah menjadi medium pengiklanan yang sangat berkesan kepada pelanggan anda. Ianya sesuai untuk kegunaan fungsi berikut :-

(a). Mempromosikan perniagaan / servis / produk 
(b). Sebagai doorgift untuk majlis aqiqah / harilahir 

(c). Meletakkan lokasi (peta) pada headerboard kalender untuk memandu pelanggan ke premis
(d). Memberikan potongan diskaun sebagaimana flyers yang sediamaklum ramai pengeluar produk atau servis meletak kod kupon atau diskaun tertentu pada keratan flyers mereka. Maka tidak hairanlah pada kalender dinding juga boleh dilakukan untuk dijadikan keratan diskaun (headerboard - ruangan artwork pelanggan . Letakkan apa pun informasi di sini!



Tips-tips / Panduan menempah Kalender Dinding Islamik atau Kalender Dinding Kuda 2018 (Racing Horse Calendar / Islamic Solat Calendar 2018 :-

(a). Letakkan point-point yang PENTING sahaja kerana kebiasaannya kami biasa mendapati pelanggan jenis nak letak semua produk-produk mereka di sini. Bukan tidak boleh tetapi kurang sesuai. Kita pilih produk yang 'hot' katakan Foundation Muka yang kita letakkan target untuk SALES pada bulan tersebut maka secara automatik produk-produk lain hanya diletakkan point-pointnya sahaja serta tawarkan sedikit diskaun atau FREE items atau apa jua yang difikirkan perlu oleh anda.
(b). Berikan kepada kami gambar-gambar yang bersaiz 1Mb sekurang-kurangnya bagi memudahkan proses mengedit untuk lakaran artwork. AWAS! gambar yang dikirimkan menerusi aplikasi Whatsapp seringkali akan mengalami sedikit penurunan kualiti gambar (gambar akan menjadi blur & tidak cantik). Seeloknya diemailkan kepada kami menerusi : ikhwanartent@gmail.com
(c). Pihak pelanggan boleh membuat lakaran artwork dan snapkan menerusi Whatsapp atau email kami bagi memudahkan designer kami memahami apa yang pelanggan mahukan pada lakaran tersebut. Atau boleh memilih template sedia ada . PERCUMA je.
(d). Perlu dingatkan SEBELUM lakaran ARTWORK dibuat oleh kami, WAJIB deposit sebanyak 50% dari nilai tempahan keseluruhan tidak kira pelanggan dari sektor kerajaan, swasta atau individu perseorangan. Baki diselesaikan setelah arwork disemak dan dipersetujui oleh pihak pelanggan. Pembayaran menggunakan bank selain Maybank – pihak pelanggan perlu menggunakan mode “Instant Fund Transfer”dan BUKAN “Giro Fund Transfer” kerana ianya akan menyebabkan tempahan pelanggan akan dihold sehingga bayarannya sudah ‘clear’.
(e). Pihak kami memerlukan BUTIRAN seperti ;-
 - Nama
 - Email
 - No. Tel
 - ALamat (Penghantaran)
Bagi tujuan penghantaran Invois oleh pihak kami.
(f). Saiz kalender perlu disemak kerana majoriti pelanggan bertanya apakah saiz yang sesuai bagi saranan kami adalah saiz "Extra Large". Mohon menyemak menggunakan pembaris bagi MENGETAHUI saiz sebenar. Pilih saiz yang hendak ditempah dan nyatakan kuantitinya sekali contoh Medium - Kuantiti 1000pcs.Spesifikasi 'Horse/ Islamic Calendar Printing'  ATAU Online Printing Malaysia | Islamic Solat Calendar 2018:-
(1). Material Headerboard : 260gsm Art Card / Boxboard Grey
(2). Material Kalender (Isi) : Simili Paper 80gsm (Pihak kami tidak menjual kontent (isi) kalender )
(3). Kuantiti : 100 / 200 / 300/ 500 / 1000 / 1500  dan seterusnya
(4). Tempoh Artwork : 1- 2 Hari Waktu bekerja 
(5). Tempoh Cetakan : 9 - 14 Hari waktu bekerja (Tidak termasuk hari Artwork dihantar, Sabtu, Ahad & Cuti Umum). Bab ni ramai pelanggan akan bertanya selalu.
Kos Artwork : RM30-RM40 bergantung kepada kepayahan artwork yang dikehendaki oleh pelanggan. Harus dingati, kos artwork adalah upah untuk lakaran artwork bagi pelanggan BUKAN kos untuk memiliki softcopy tersebut di dalam format ai atau psd.
Saiz Headerboard dan Isi (Content) adalah SAMA . Contoh : Jika saiz 260mm x 265mm headerboard MAKA content saiznya akan begitu juga. Perlu dingati Kalender Dinding Islamik 2018 yang mempunyai waktu solat pada hari Jumaat SAHAJA bukan waktu solat untuk keseluruhan bulan tersebut. Untuk kalender islamik yang lengkap beserta waktu perlulah menempah Kalender Jenis Poster untuk memasukkan butiran waktu Solat yang lengkap bagi satu bulan!

Syarat- syarat 
Ejen Kalendar 2018 :a) Yuran RM50 SAH sehingga TUTUP TAWARAN (Okt 2017 - Jan 2018) cetakan Kalender Dinding Islamik / Kuda 2018. Kebiasaan tempahan dibuka Awal Oktober dan akan ditutup pada HUJUNG JANUARI 2018.
b) Ejen akan diberikan password KHAS untuk melihat harga Ejen Kalender 2018.


Islamic Solat Calendar / Racing Horse Racing Calendar 2018

Selain itu kami turut membuka tempahan Kalender Meja Custom Made / Readymade bagi tahun 2018 yang akan datang. Ianya lengkap dengan cuti am. 
Maklumat lanjut layari www.kalender2016.com.my hari ini juga untuk melihat lebih detail lagi. SALAM Kasih Sayang daripada kami team Ikhwanart Enterprise.

Read more…

19 Aug 2017

Cetak Sticker Dapur 2017

86PCS LABEL - STICKER DAPUR
**********************************
Maklumlah para surirumah dan peniaga restoran biasanya yang memerlukan sticker ni. Bahkan menjadi satu kewajipan bagi peniaga restoran untuk LULUS mendapatkan Sijil Halal daripada pihak JAKIM sendiri kerana ianya merupakan antara pra syarat untuk mendapat kelulusan untuk 'step' yang seterusnya. Untuk para suami jika yang kurang mengendalikan ruangan dapur di rumah...haa jangan tak tau pulak! Sebabnya depa ni memang agak kurang mengenali bahan-bahan masakan termasuklah yang menulis ni..hee..hee..tapi sekarang dah upgrade sikit.

Ianya juga sesuai dijadikan hadiah buat para isteri terutama yang jenis "perfectionist" ni. Jangan marah ye. Bila dah letak sticker dapur ni mudahlah sedikit nak uruskan ruangan kerja memasak di dapur nak-nak  'time' suruh suami menjadi pembantu di dapur. Kalau tak 'confirm' tak tahu yag mana satu jintan manis atau serbuk tiga beradik sebagai contohnya. Jadi ianya merupakan sticker dapur yang WAJIB bagi kaum-kaum ibu dan para peniaga restoran untuk mengemaskinikan ruangan dapur anda..Haa..celoteh dah panjang ni apalagi whatsapp je +6011-10350313 untuk tempahan segera. Butiran yang lain-lainnya semua dah ada dibawah..Kalau rajin share dan viralkan lah post ni ya.. Syukran.!


Material : Sticker Waterproof material Chrome Sticker.

Kegunaan : Sesuai untuk semua surirumah dan peniaga restoran
Nama-nama Label (86pcs - Koleksi Dapur Anda) : Gula, Kopi, Ajinomoto, Susu, Milo, Cukup Rasa, Nescafe, Garam, Teh, Cili Kering, Garam Halus, Garam Kasar, Gula Melaka, Serbuk Kunyit, Serbuk Kurma, Serbuk Ikan Bilis, Serbuk Kayu Manis, Serbuk Jintan Manis, Serbuk Jintan Putih, Serbuk Ketumbar, Serbuk Lada Putih, Serbuk Cili, Serbuk Lada Hitam, Beras Putih, Beras Basmathi, Pulut Hitam, Pulut Merah, Barli, Tepung Suji, Tepung Gandum, Badam, Tepung Jagung, Tepung Penaik, Oregano, Tepung Rangup, Tepung Kastard, Spageti, Macaroni, Kacang Dhal, Fettucini, Pasta, Kacang Hijau, Bihun, Bijirin, Kacang Merah, Nestum, Tepung Beras, Buah pelaga, Jintan Manis, Belacan, Bawang Tumis, Ketumbar, Bunga Lawang, Jintan Putih, Ikan Bilis, Sup Bunjut, Kulit Kayu Manis, Asam Jawa, Halba, Suhun, Lada Hitam, Rempah, Asam Keping, Udang Kering, Cili Boh, Kismis, Kerisik, Cendawan, Bijan, Gajus, Rempah Kerutuk, Biji Labu, Bawang Goreng, Keju, Serbuk Kari Ikan, Serbuk Kari Daging, Kacang Tanah, Biji Sagu, Mayonis, Rempah Kuzi, Buah Keras, Agar-agar & Oat.
Harga : RM65 (Free postage)
Tempoh Siap : 4 Hari waktu bekerja (Tidak termasuk Sabtu, Ahad, Cuti Umum & Hari Artwork dihantar)

Read more…

3 Apr 2017

Sampul Raya 2018 - Promosi Cetak/Print Sampul Raya Kaligrafi 2018

Promosi Cetakan Sampul Raya Murah 2018.... Kami menerima tempahan rekaan custom made sampul raya untuk individu & syarikat-syarikat korporat. Untuk cetakan/print  tempahan Sampul Raya 2018, dibuka sekarang dengan kuantiti serendah 600pcs pada tahun 2018 ni.
Layari www.sampulrayaku.my untuk tempahan sampul raya 2018. Setiap ejen hanya perlukan kemahiran menggunakan Illustrator/Photoshop sahaja ATAU boleh menyiapkan maklumat tempahan pelanggan anda dan emailkan butiran lengkap kepada kami. I


Cara Tempahan / Terma & Syarat??
Sebelum lakaran artwork deposit 50% perlu dijelaskan!
✔ Tempoh Artwork : 1-2 hari waktu bekerja tidak termasuk hari artwork dihantar, Cuti Umum, Sabtu dan Ahad.✔ Detailkan maklumat syarikat seperti nama syarikat, fb, logo, website, alamat dan no tel beserta email.✔ Pilih kod design/artwork contoh SR01 dan beserta kuantiti : 1250pcs.✔ Pilihan Kuantiti Tempahan Yang ditawarkan : 600 / 1250 / 2500 / 5000 / 10,000 / 15,000 / 20,000 / 25,000 / 30,000 pcs✔ Jenis Packing : 5 pcs per pack / setiap bungkusan✔ Saiz : 154mm x 80mm✔ Material : Artpaper 128 gsm✔ Baki nilai tempahan dijelaskan setelah artwork disemak oleh pelanggan✔ Pelanggan mengesahkan artwork dan pihak kami akan memproses untuk proses cetakan.✔ Tempoh Cetakan : 8-9 hari waktu bekerja tidak termasuk hari artwork dihantar, Cuti Umum, Sabtu dan Ahad. Sila fahami betul-betul untuk tempoh siap cetakan.✔ Invois / Resit akan dikeluarkan oleh pihak kami menggunakan sistem kami.

Sila Baca dan Fahami segala Terma & Syarat-syaratnya :
  • Harga untuk Semenanjung Malaysia sahaja.
  • Segala pembayaran deposit adalah 50% dari nilai tempahan. Pembayaran dilakukan atas Akaun MaybankIkhwanart Enterprise 555171510402. Pembayaran menggunakan cheque (cek) akan dihold terlebih dahulu sehingga cheque (cek) berkenaan 'clear' mengikut tempoh bank masing-masing.
  • Nilaian / harga artwork adalah sekitar RM30-RM80 bergantung kepada kesukaran artwork tersebut. Perlu diingat segala softcopy tidak akan diberikan kerana harga yang dibayar adalah cas atau upah bagi seorang designer BUKAN harga bagi softcopy artwork pihak pelanggan. Softcopy hanya diberikan di dalam format jpeg/pdf sahaja jika diminta oleh pihak pelanggan.
  • Sebarang perubahan artwork boleh dilakukan sebanyak 1-2 kali sahaja selepas artwork pertama siap dan ditunjukkan kepada pelanggan. Selepas perubahan yang pertama, cas RM30 akan dikenakan untuk setiap perubahan atau rekaan baru.
  • Penggunaan design/artwork daripada template kami TIDAK DIKENAKAN cas artwork dan boleh ditambah dengan maklumat syarikat seperti nama syarikat, fb, logo, website, alamat dan no tel beserta email.
  • Baki pembayaran dijelaskan setelah semakan Artwork dilakukan oleh pelanggan setelah menyemak segala typing error.
  • Segala butiran tempahan lengkap boleh dilakukan menerusi Whatsapp ke +6011-59100313 atau email [ikhwanartent@gmail.com]
  • Bagi segala imej (hendaklah bersaiz 1Mb ke atas) hendaklah dihantar menerusi email. Peringatan segala imej yang diberikan menerusi aplikasi Whatsapp akan menyebabkan imej menjadi kabur (blur) atau kualiti imej akan jatuh seterusnya menyebabkan kualiti cetakan menjadi kurang cantik dan menarik.
  • Detailskan maklumat lengkap Nama, Alamat, Email dan No.Tel (HP) untuk penghantaran Invois oleh pihak Ikhwanart Enterprise.
  • Tempoh Cetakan : 8-9 hari waktu bekerja tidak termasuk hari artwork dihantar, Cuti Umum, Sabtu dan Ahad.
  • Tempoh Artwork : 1-2 hari waktu bekerja tidak termasuk hari artwork dihantar, Cuti Umum, Sabtu dan Ahad.

Maklumat lanjut layari www.sampulrayaku.my

 Sampul Raya 2018





























Read more…

24 Mar 2017

Terma & Syarat Kami | Online Printing Based

Sedikit coretan buat semua pengguna/pelanggan yang menggunakan servis dari Ikhwanart Enterprise...Setiap tempahan memerlukan deposit sebanyak 50% untuk urusan servis cetakan/artwork dan bakinya dijelaskan setelah semakan artwork/typing error disemak oleh pelanggan. Oleh itu pihak kami berharap pihak pelanggan menyemak Invoice yang telah diemaikan kerana disitu terdapat segala butiran dan keterangan mengenai akaun dan termanya.


Sebagai contoh ...Pelangan memaklumkan begini saya tidak biasa untuk tempahan 'Online' ...Jadi awal-awal pelanggan sudah maklum tidak perlu berurusan jika sudah pening..Jangan setelah disiapkan artwork dan kesemuanya akhirnya mengatakan Maaf saya sebelum ni berurusan dengan pihak lain (syarikat kiasu sekalipun memang sudah siap baru pembayaran akan dilakukan)...Maaf lain rumah lain Adabnya! Sekiranya mentaliti kita begini jadi agak payahlah untuk berurusan. Jadi hargailah para designer di dalam membantu anda memBRANDINGkan JENAMA dan syarikat anda.. Jangan memberi seribu satu alasan yang sungguh tragis untuk mengCANCEL kan tempahan di saat akhir!

Read more…

15 Mar 2017

Perkhidmatan Tempahan Website 2017

MENGAPA PENIAGA ONLINE PERLU ADA WEBSITE WALHAL DAH ADA FB PAGE/PERSONAL? ANDA PERLU MEMILIH KAMI SEBAGAI DEVELOPER ANDA! 



Perniagaan nampak lagi professional.
Website tak pernah 'tido'. J
Target pasaran lebih luas & besar. Konsep di Google pelanggan cari kita!Melonjakkan perniagaan andaWebsite dianggap seumpama kedai/premis/pejabat.E-commerce memudahkan urusan pembayaran dgn menggunakan pay pal (kad kredit & kad debit) & Internet Banking.Meningkatkan kredibiliti anda & juga perniagaan anda!Lebih fleksible berbanding FB page.Tiada limit dari segi persembahan & susun atur maklumat perniagaan.Mempunyai kuasa meningkatkan ranking dalam hasil carian search engine (SEO) tak perlu bayar pun J
Boleh kawal website sepenuhnya dari segi penyampaian, susun atur maklumat, interface dll. Manakala FB dikawal oleh Mark Zuckerberg dan terms dan condition FB tersebut boleh diubah mengikut kesukaan beliau sebagai developer FB. 😅
Bergantung pd FB seumpama menumpang di “rumah” orang lain. Buatnya akaun anda yg banyak likes kena padam/hacks/digantung oleh pihak FB dan sebagainya? Haa…menjawablah! Bina “Premis Online Anda Sendiri” dan Brandingkan perniagaan anda menerusi website! (Credit : Webmaster Malaysia)WEBSITE adalah sebagai backup kepada FB/Instagram/Twitter dan pelbagai lagi laman social PERCUMA yang pernah anda milikinya!
Saya dapat harga website semurah RM299!!! Jangan TERTIPU!!!! Kerana developer tersebut menggunakan Add On Domain sahaja yakni dengan menggunakan servernya sendiri dengan hanya membeli domain sahaja untuk pelanggan walhal puluhan pelanggannya duduk di dalam satu server! Kan sendat, tak selesa tu! Ibarat anda menyewa satu bilik tapi ada 40 puluh penyewa dalam satu bilik yang besar!! DILEMA sungguh!! Dengan kami anda berhak mempunyai server dan domain anda sendiri seperti memiliki ruang pejabat sendiri (privasi) tanpa perlu berkongsi-kongsi sewa!
Whatsapp Bodosup “NAK WEBSITE” ke +6011-10350313
 “NAK WEBSITE” +6011-10350313
 “NAK WEBSITE” +6011-10350313

Read more…